Zvanično: Fofana ostaje u Udineseu
Foto: EPA

Produžio ugovor

Zvanično: Fofana ostaje u Udineseu

Endin Čaušević
Teme:

Udinese je danas zvanično potvrdio da je Seko Fofana produžio saradnju sa ovim italijanskim klubom.

Fofana je ove sezone jedan od najboljih igrača Udinesea i svojim partijama je skrenuo pažnju nekoliko italijanskih klubova. Iako se špekulisalo da će ovog ljeta napustiti Udinese na kraju je ovaj vezni fudbaler odlučio produžiti saradnju sa klubom iz Udina.

Udinese je danas na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da je Fofana potpisao novi ugovor prema kojem će ostati član ovog kluba do ljeta 2022. godine. Ovaj 21-godišnji igrač je završio svoju sezonu jer je prošlog mjeseca zadobio nezgodnu povredu protiv Juventusa.

Fofana je u ovoj sezoni za Udinese odigrao 22 utakmice i šest puta je zatresao protivničku mrežu. Interes za njega ranije su pokazali Milan, Manchester Untied i Southampton. Međutim, povreda je čini se glavni razlog što od njegovog transfera ovog ljeta neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti