Zvanično: Giovanni Simeone potpisao za Fiorentinu
Foto: ACF Fiorentina

Sin Diega Simeona gradi veliku karijeru

Zvanično: Giovanni Simeone potpisao za Fiorentinu

Dojučerašnji napadač Genoe, Giovanni Simeone, je i zvanično realizovao transfer u Fiorentinu vrijedan oko 18 miliona eura.

Talentovani fudbaler, inače sin trenera Atletico Madrida i legendarnog argentinskog fudbalera, Diega Simeonea, je s Fiorentinom potpisao ugovor koji će važiti do juna 2022. godine.

Iako je rođen 1995. godine, popularni Cholito je već uspio osvojiti titulu prvaka Argentine, Copa Libertadores, Copa Sudamericanu i Recopa Sudamericanu.

"Sretan sam i znam da moram dati sve od sebe. Ovo je lijepa prilika za mene. Izabrao sam da dođem ovdje, to je bilo ono što sam želio i uradili smo sve što je bilo potrebno kako bi se transfer ostvario", izjavio je 22-godišnji napadač nakon potpisivanja ugovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Giovanni Simeone je u Genou stigao prošlog ljeta iz River Platea za oko pet miliona eura, a u svojoj prvoj sezoni u Seriji A je uspio postići 16 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi