Zvanično: Hajduk doveo igrača AC Milana!

Tako to rade u susjedstvu

Zvanično: Hajduk doveo igrača AC Milana! · Zvanično

S. Grebović

Splitski Hajduk je ozvaničio prvo pojačanje ovoga ljeta, a riječ je o češkom internacionalcu Stefanu Simiću iz Milana.

Ovaj 24-godišnji stoper koji ima hrvatske korijene, većinu je karijere proveo na pozajmicama, a posljednju je imao u Frosinoneu za koji za pola godine nije stigao ni da debituje.

Vrijedi istaći da je posljednju takmičarsku utakmicu odigrao je još 24. novembra prošle godine u okviru Lige Evrope kada je Milan slavio protiv luksemburškog Dudelangea sa 5:2, što za Hajduk može predstavljati problem.

Ima i jedan nastup u dresu Češke Republike, a zanimljivo da se u jednom momentu pojavila mogućnost da obuče dres sa državnim grbom naše zemlje. Priču je pokrenuo Edin Džeko koji mu je poslije jedne utakmice prišao i pitao ga da li bi želio igrati u budućnosti za BiH, zemlju u kojoj su prije selidbe u Češku živjeli njegovi roditelji.

"Za mene je Češka na prvom mjestu, ali istina je da imam još opcija. Džeko se raspitivao o mojoj situaciji. BiH je sama po sebi vrlo zanimljiva, imaju sjajne igrače i kompletan proces kroz koji sada prolazi je interesantan, tako da ta staza može biti zanimljiva za budućnost", rekao je ranije Simić.

Ugovor sa Hajdukom je potpisao u trajanju od četiri godine, a Bili su ga predstavili na sjajan način uz fotografiju njega kao klinca u dresu splitskog kluba.

  

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Znate li tko je ovaj mladi gospodin❓🤔

Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Exeter
Čuj tako to rade u susjedstvu, lik nije odigrao utakmice 2 godine..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi