Odlukom selektora Italije

Zvanično: Pelle izbačen iz reprezentacije, ali sam je kriv!

Napadač Graziano Pelle izbačen je iz reprezentacije Italije.

Takvom kažnjavanju prethodio je incident sa sinoćnje utakmice Italije i Španije (1:1), kada je Pelle prilikom napuštanja terena izignorisao selektora Gian Piera Venturu s kojim se odbio rukovati.

Shvativši da je pogriješio, Pelle se putem društvenih mreža javno izvinio Venturi te poručio da se kaje, ali čini se da to nije bilo dovoljno.

Selektor Italije je procijenio da je Pelle napravio grešku zbog koje zaslužuje biti izbačen iz reprezentacije, tako da će propustiti nedjeljnu utakmicu protiv Makedonije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Biti dio italijanske reprezentacije podrazumijeva iskazivanje poštovanja prema protivniku, saigračima, treneru i osoblju, a Pelle je zbog ponašanja na utakmici protiv Španije izbačen iz ekipe i slobodan je da se vrati u Kinu", navodi se u obavještenju FS Italije.

Graziana Pellea je na terenu zamijenio Ciro Immobile, a to se ispostavilo kao pravi potez obzirom da je od tog momenta Italija zaigrala mnogo bolje i stigla do izjednačenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi