Zvanično: Razišli se Radnik i Ružić
Ružića mnogi pamte po sjajnim odbranama u dresu Borca, te Čelika, kojem je prije dvije godine svojim odbranama pomogao u borbi za opstanak

Iskusni čuvar mreže napustio Bijeljinu

Zvanično: Razišli se Radnik i Ružić

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine prošlu sezonu u Premijer ligi završili su na odličnom petom mjestu, a izabranici Mladena Žižovića oduševili su čitavu javnost sjajnim igrama, posebno protiv najjačih ekipa poput Zrinjskog i Željezničara.

Sezonu koja je završena, neće baš po dobrom pamtiti 29-godišnji čuvar mreže kluba iz Bijeljine, koji je u Premijer ligi upisao tri nastupa. Branislav Ružić skoro čitavu sezonu grijao je klupu ekipe iz Bijeljine, jer je Mladen Lučić imao sjajnu sezonu i šef struke nije imao razloga da nešto mijenja na golu Radnika. Ružić slovi kao golman, koji je bio standardan u svim ekipama u kojim je branio, s toga je u razgovoru s čelnicima Radnika odlučio da napusti Bijeljinu, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Dogovorio sam da prekinemo saradnju, imao sam opciju na još godinu ostanka u Bijeljini, ali ja želim braniti, a ne zadovoljavati se sjedenjem na klupi. Mislim da imam kvalitete i da sam to više puta pokazao, tako da su ljudi iz Radnika bili korektni, te smo se fino razišli. Radniku želim sve najbolje u narednoj sezoni, da budu još bolji nego prethodne, gdje smo stvarno igrali jedan moderan nogomet, koji su na svojoj koži osjetili i najjači timovi u našoj zemlji", ističe Ružić.

Očekuje da uskoro nađe klub u kojem će imati veću minutažu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne brinem se oko pronalaska nove sredine, imam ime i prezime, poznate su moje kvalitete, tako da očekujem ubrzo da riješim pitanje novog kluba. Iako je golmanima veoma teško naći novu sredinu, a nakon toga i izboriti jedinicu, ja vjerujem u sebe i svoje kvalitete. Spreman sam i zdrav za nove izazove", kazao je za SportSport.ba Branislav Ružić, iskusni čuvar mreže, koji je pored Radnika još branio za Čelik, Mladost, Borac, Radnički, Napredak, Loznicu, Kolubaru i Radnički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi