Zvanično: Skriniar potpisao za Inter

Zvanično: Skriniar potpisao za Inter

Edmir Škorić

Slovački reprezentativac Milan Skriniar potpisao je danas zvanično za Inter.

Slovak je s Inerom potpisao na pet godina, a dolazi u slobodnom transferu iz Sampdorije, u čijem dresu je prošle sezone pokazao da je igrač za velike klubove.

Dvadesetdvogodišnji defanzivac je igrao u Žilini prije Sampdorie, a za prvi tim je debitovao sa samo 17 godina, 27. marta 2012. godine, u remij protiv Zlate Moravce (1:1). U 93 nastupa za Žilinu dao je 13 golova.

U Italiju je prešao u zimu 2016. godine, debitovao je u 2:1 pobjedi Sampe nad Lazijom krajem aprila prošle godine. Postao je najmlađi odbrambeni igrač Serije A sa 35 i više prvenstvenih mečeva u sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog ljeta nastupao je za Slovačku na Euru do 21 godine, a Inter mu je zvanično poželio dobrodošlicu u klub i istakao da bi mladić mogao biti pravo pojačanje za budućnost.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi