Zvanično: Sušić pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u Izraelu

Zvanično: Sušić pronašao novi klub

E. Čaušević

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Tino Sven Sušić, nakon samo jedne sezone napustio je Genk.

Sušić je prošlog ljeta odlučio napustiti splitski Hajduk i svoju karijeru nastaviti u Belgiji, no nije se baš naigrao u dresu Genka. Na kraju prošle sezone bilo je jasno da će bh. fudbaler ponovo promijeniti sredinu, a danas je zvanično potvrđeno da je Sušić pronašao novi klub.

Naime, Sušić će svoju karijeru nastaviti u Izraelu, a odlučio je prihvatiti ponudu Maccabija iz Tel Aviva. Bh. veznjak će narednu sezonu igrati na posudbi, a narednog ljeta izraelski klub će imati priliku da otkupi njegov ugovor. Sušić će u novom klubu nositi dres sa broj 31, baš kao što je bio slučaj u Hajduku.

Poznato je da Maccabi s klupe predvodi sin legendarnog Johana Cruyffa, Jordi, koji nije krio oduševljenje što je Sušić pojačao njefovu ekipu. Jordi je priznao da ga je bh. fudbaler impresionirao još prije dvije godine dok je igrao za Hajduk, te da će već tada Maccabi pokušao da ga dovede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti