Zvanično: Turska ima novog selektora

Poznat nasljednik Lucescua

Zvanično: Turska ima novog selektora

Kormilo turske nogometne reprezentacije i zvanično je preuzeo 66-godišnji stručnjak Senol Gunes.

Turci su zbog loših rezultata uodlučili da Mircea Lucescu postane bivši, a za njegovog nasljednika je danas imenovan Gunes, koji će na dužnost stupiti 1. juna kada će mu isteći ugovor sa Bešiktašom.

Gunes je s Turskim nogometnim savezom potpisao ugovor na četiri godine, a ovo mu je ujedno i povratak na klupu reprezentacije, koju je prethodno imao priliku voditi od 2000. do 2004. godine. U tom razdoblju je s Turskom dogurao do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, što je ujedno i najveći uspjeh u historiji ove selekcije.

Kao primarni cilj pred Gunesa je postavljen plasman Turske na Evropsko prvenstvo 2020. i Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kroz trenersrku karijeru Gunes je pored Bešiktaša i reprezentacije Turske, ranije još vodio Bursaspor, Trabzonspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Istanbulspor, Boluspor, kao i južnokorejski Seoul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi