Zvezda bez navijača protiv Tottenhama u Londonu

Kazna UEFA-e

Zvezda bez navijača protiv Tottenhama u Londonu

E. Škorić

FK Crvena zvezda kažnjen je od UEFA-e zabranom vođenja navijača na utakmicu protiv Tottenhama u Ligi prvaka.

Navodno je razlog te odluke UEFA-e isticanje rasizma navijača u Helsinkiju.

Iako je kazna mogla da bude znatno veća, posebno što je prvak Srbije pod uslovnom, UEFA je bila blaga prema crveno-bijelima posle prijave organizacije FARE.

Navijači Zvezde su kažnjeni zbog skandiranja koje je uslijedilo nakon provokacija Albanaca sa kosovskom i albanskom zastavom na stadionu u Helsinkiju u revanš utakmici 2. pretkola Lige prvaka, koja je odigrana 31. jula.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda 22. oktobra gostuje Tottenhamu, ali će prethodno 1. oktobra ugostiti Olympiakos u drugom kolu, nakon što je u prvom poražena od Bayerna u Minhenu s 3:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi