Čudo u Surdulici
FOTO - EPA

Zvezda prosula bodove

Čudo u Surdulici

A. Beganović

U zaostalom meču 5. kola Super lige Srbije fudbaleri Radnika iz Surdulice su na domaćem terenu savladali Crvenu zvezdu (2:1).

Aktuelni prvaci Srbije, fudbaleri Crvene zvezde su u ovaj duel ušli kao apsolutni favoriti. Prije meča, sve osim njihove pobjede bilo bi ogromno iznenađenje, no na kraju se ipak desilo čudo.

Domaći su bolje otvorili susret i u 13. minuti su preko Spasića stigli do prednosti. Zvezda je dominirala nakon pogotka domaćih, no na odmora nisu uspjeli izjednačiti.

Nastavila su gosti i u drugom dijelu sa dominacijom, no u jeku njihovih napada Lukić u 54. minuti udvostručuje prednost domaćih. Ipak, tri minuta kasnije El Fardou Ben pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Do kraja je Zvezda napadala, ali domači su se uspjeli odbraniti i stigli su do velika tri boda.

Aktuelni prvak Srbije je neplanirano ostao bez bodova i sada nakon 13 odigranih kola zaostaje za Partizanom pet bodova. Radnik je trinaestoplasirani sa 13 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi