Zvezda na jednom igraču zaradila 3.75 miliona za samo godinu dana

Odličan posao kluba sa Marakane

Zvezda na jednom igraču zaradila 3.75 miliona za samo godinu dana

FK Crvena zvezda se može pohvaliti da je na samo jednom fudbaleru uspjela napraviti profit od 3.75 miliona eura za tačno godinu dana.

Prošlog ljeta, klub sa Marakane je za 750.000 eura doveo Aleksandra Pešića iz Toulousea, a danas je potvrđeno da će ovaj 26-godišnji napadač biti prodan Al-Ittihadu za 4.2 miliona eura.

Pešić je prošle sezone za Zvezdu postigao čak 29 golova, od čega 25 u Superligi gdje je bio i najbolji strijelac, te je jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule i odlične rezultate kluba u Evropskoj ligi.

Aleksandar Pešić je u prošlosti nastupao za Radnički iz Niša, OFI Kretu, Sheriff, Jagodinu, Toulouse i Atalantu, a ostaje da se vidi kako će se snaći u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi