Bivši fudbaler Ajaxa potpisao za Crvenu zvezdu

Ebecilio nakon APOEL-a oblači dres Zvezde

Bivši fudbaler Ajaxa potpisao za Crvenu zvezdu

Crvena zvezda je ovog ljeta već dovela nekoliko velikih pojačanja u svoje redove, a ugovor sa crveno-bijelima je danas potpisao i Holanđanin Lorenzo Ebecilio.

Ovaj 26-godišnji veznjak u Zvezdu stiže nakon što je proteklu sezonu i po nosio dres kiparskog APOEL-a.

Inače, Ebecilio je sa beogradskim timom potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još jednu godinu.

Ebecilio je nekadašnji mladi reprezentativac Holandije, a svoj fudbalski put je počeo u omladinskom pogonu AZ-a. Nakon toga se pridružio Ajaxovoj školi, a u prvi tim holandskog velikana je prekomandovan 2011. godine. Osim Ajaxa i APOEL-a u svojoj dosadašnjoj karijeri je nastupao još i za ukrajinski Metalurh, azerbejdžansku Gabalu, te Anzhi i Mordoviju u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi