Zvezdi pobjeda u Kragujevcu, Pazarci „šarmirali“ Romatičare

Jelen Super liga, 4. kolo

Zvezdi pobjeda u Kragujevcu, Pazarci „šarmirali“ Romatičare

Igrači na terenima srbijanske Jelen Super lige, u okviru njenog 4. kola, bili su poprilično raspoloženi, a na četiri susreta koji su počeli od 17 sati vidjeli smo ukupno deset golova.

Crvena zvezda je golom Filipa Kasalice u 17. minuti povela na gostovanju u Kragujevcu. I kada su svi mislili da će to biti još jedan Zvezdin gostujući „minimalac“, u 88. minuti meča mrežu Radničkog 1923 pogodio je Dauda. Bio je to treći ovosezonski trijumf fudbalera iz Ljutice Bogdana, koji nakon četiri odigrana kola imaju skor od tri pobjede i jednog poraza, i nalaze se na drugom mjestu tabele sa devet osvojenih bodova.

Fudbaleri Novog Pazara zabilježili su ubjedljivu pobjedu nad OFK Beogradom od 2:0, a svih 90 minuta na golu Pazaraca upisao je nekadašnji reprezentativni golman BiH Nemanja Supić. Uu domaćem sastavu našao se i nekadašnji U-21 reprezentativac naše zemlje Petar Jelić.

Pazarci su do prvog gola stigli u finišu prvog poluvremena, pogodio je Lazarević, da bi u 63. minuti Arsenijević svojim golom povisio na 2:0 za Novi Pazar. Upravo je Arsenijević samo tri minuta ranije na terenu zamijenio nekadašnjeg fudbalera Modriče. Mrlju na zasluženi trijumf domaćih bacio je crveni karton Rusmira u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Napredak je protutnjao kroz Donji Srem slaveći sa 3:1, dok je i Javor upisao gostujući trijumf od 2:0 u Subotici kod Spartaka. Posao gostima je dodatno olakšao Antonić koji je u 78. minuti morao napustiti teren zbog drugog žutog kartona.

Jelen Super liga, rezultati 4. kola:

Donji Srem – Napredak 1:3 (Vesilinović (AG) 52 / Gavrić 17, Regan 72, Mirosavljević 86)

Novi Pazar - OFK Beograd 2:0 (Lazarević 40, Arsenijević 63)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:2 (Kasalica 17, Dauda 88)

Spartak Subotica – Javor 0:2 (Veselinović 7, Dražić 65,)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.