Zvijezda 09 dogovara pojačanja, stiže i novi trener

Tripković otišao u Niš

Zvijezda 09 dogovara pojačanja, stiže i novi trener

Vezista Zvijezde 09 Stefan Tripković pojačaće ekipu Radničkog iz Niša, a u narednih nekoliko dana biće puno jasnije da li će još neki od fudbalera iz Etno sela Stanišići obući dres niškog kluba.

Nišlije su pokazale interesovanje za još dvojicu mladih igrača Zvijezde 09, pa će u slučaju novih odlazaka uprava kluba morati dovesti nekoliko pojačanja. Nakon što su dogovorili saradnju sa Miljanom Govedaricom, gotovo je izvjesno da će jesenjeg vicešampiona RS pojačati štoper Podrinja Andrej Đurić, a predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić najavio je nove dolaske u klub.

"U narednih nekoliko dana imenovaćemo novog šefa stručnog štaba, a u igri su dva dobro poznata imena na ovim prostorima. Pored toga pregovaramo sa nekoliko pojačanja i ti novi igrači bi trebali potpisati ugovore u narednih desetak dana. U redove Radničkog je otišao Stefan Tripković, ali to nije kraj odlascima jer postoji veliko interesovanje za još nekoliko naših igrača. Naš cilj je plasman u Premijer ligu BiH i učinićemo sve da taj zacrtani plan ispunimo", rekao je Stanišić.

Za šefa stručnog štaba omladinskog pogona Zvijezde 09 imenovan je Miodrag Pantelić bivši napadač Vojvodine, Crvene Zvezde i Levskog iz Sofije. U nastavku sezone njegov zadatak je da omladinci u Premijer ligi BiH ostvare što bolji plasman i pokažu da zaslužuju da igraju u elitnom rangu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Veoma brzo smo se dogovorili sa Pantelićem oko saradnje i on će voditi omladinski pogon. Mladi igrači će sigurno moći puno naučiti od njega, jer se radi o fudbaleru koji je ostavio dubok trag u Vojvodini i Crvenoj Zvezdi. Vjerujem da ćemo ostvariti dobru saradnju i da ćemo se na proleće u klubu radovati novim pobjedama omladinaca u Premijer ligi BiH", zaključio je Stanišić.

Gotovo je izvjesno da će se uprava Zvijezde 09 zahvaliti nekim od fudbalera koji nisu bili u prvom planu tokom jesenjeg dijela sezone, a igrački kadar za proljetni dio sezone bi trebao biti kompletiran do početka priprema koje će početi sredinom januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi