Zvijezda 09 ide u Premijer ligu, Napredak siguran putnik za niži rang

Završena sezona u Prvoj ligi RS

Zvijezda 09 ide u Premijer ligu, Napredak siguran putnik za niži rang

S. Mlaćo

U posljednjem kolu Lige za prvaka Prve lige RS Zvijezda je još u srijedu u Derventi sa 5:1 deklasirala Tekstilac, dok je Drina remizirala protiv Slavije (2:2).

Domaći su nakon 48. minuti imali vodstvo 2:0, a oba puta je pogodio Danijel Čulum. Gosti su se do kraja ipak bude te pogocima Bojanića i Pušar dolaze do boda.

Rudar je na svom terenu sa sigurnih 3:0 savladao Podrinje. Strijelci za domaći tim bili su Lolić, Davidović i Marmat.

Zanimljivo je bilo i u Ligi za opstanak. Sloga slavila pobjedu u Banja Luci nad Željezničar Sport Team 3:2, ali još uvijek nije poznato da li će Dobojlije naredne sezone igrati Prvu ligu RS.

Gosti su imali 3:0 nakon samo pola sata, a mrežu domaćeg golmana Avdukića su pogađali Gavrić, Lukić i Aličić. Domaći do kraja sa dva pogotka Markovića uspjevaju samo ublažiti poraz.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Napredak se od Prve lige RS oprostio porazom od Slobode MG na svom terenu. Jedini pogodak za goste postigao je Srđan Malinović u 51. minuti.

Sutjeska je veoma dobru sezonu okončala pobjedom nad Kozarom 2:0. Junak pobjede tima iz Foče bio je sa dva pogotka Miloš Sekulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi