Prodaje se bivši bh. premijerligaš

Zvijezda 09 uputila poziv

Prodaje se bivši bh. premijerligaš

M. Šljivak

Nekadašnji član Premijer lige Bosne i Hercegovine Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, objavio je javni poziv za prikupljanje ponuda investitora, strateškog partnera ili sticanja prava vlasništva kluba.

U javnom pozivu ističe se kako potencijalni investitor ili kupac dolazi u klub bez dugovanja i koji u svom posjedu ima brojne nekretnine potrebne za normalno funkcionisanje kluba u budućnosti.

U skladu s zaključkom Skupštine FK Zvijezda 09, Upravni odbor kluba dana 24.11.2021. godine, objavljuje Međunarodni javni poziv za prikupljanje ponuda iskazivanja interesa investitora, strateškog partnera ili sticanja prava vlasništva Fudbalskog kluba Zvijezda 09.

Fudbalski klub Zvijezda 09 Etno selo Stanišići je osnovan 2009. godine od strane gosp. Borislav Stanišić, predsjednika Upravnog odbora. Sjedište kluba se nalazi na adresi Pavlovića put br. 32, Etno selo Stanišići, 76 300 Bijeljina, Republika Srpska, BiH. Pravni oblik funkcionisanja jeste udruženje građana. U skladu s članom 90. Zakona o sportu Republike Srpske postoji mogućnost transformacije Udruženja Fudbalski klub Zvijezda 09 u sportsko privredno društvo.

Organi upravljanja Udruženja Fudbalski klub Zvijezda 09 Etno selo Stanišići čine:

Skupština – 15 članova
Nadzorni odbor – 3 člana
Upravni odbor – 5 člana

Predsjednik Upravnog odbora je gosp. Borislav Stanišić koji je istovremeno i glavni finansijer kluba. U vlasništvu porodice Stanišić nalazi se stadion u Ugljeviku, kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta, projektovan prema UEFA standardima. Za svoje potrebe stadion koristi prvi tim FK Zvijezda 09 i omladinske selekcije BiH te ženska fudbalska reprezentacija. U sklopu stadiona nalazi se i administrativna zgrada s 4.500 m2, također u vlasništvu porodice Stanišić.

FK Zvijezda 09 u sklopu svoje akademije kao trening centar koristi fudbalske terene u Etno selu Stanišići i to dva prirodna i jedan teren s vještačkom travom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Zvijezda 09 budućem investitoru / strateškom partneru / vlasniku omogućava učešće u radu ili vlasništvo kluba, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze, bilježi pozitivan finansijski izvještaj, posjeduje operativne bankovne račune bez dugovanja prema radnoj zajednici ili poreskim institucijama s vrhunskom infrastrukturom i respektabilnom akademijom.

Prvi tim FK Zvijezda 09 u prošlosti je u nekoliko navrata bio učesnik najvišeg ranga takmičenja u BiH, dok je ekipa U-19 aktuelni osvajač fudbalskog prvenstva BiH te u sezoni 2020/2021 učesnik UEFA Youth League.

Promo

Top Komentari

ghast0
Kupiti klub i ukinuti 4c sa grba hvala.
8 3
user1605368976
Neka ga kupi Miloš Gigovic on je pun ko brod evo i ligu prvaka sudi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi