Zvijezda 09 sigurna u Trebinju, visoka pobjeda Borca

Prva liga RS

Zvijezda 09 sigurna u Trebinju, visoka pobjeda Borca

Edmir Škorić

U subotu je odigrano pet utakmica 18. kola Prve lige Republike Srpske.

U derbiju kola Krupa je slavila protiv Kozare s 3:0 i prenoćit će na prvom mjestu, budući da Mladost Velika Obarska sutra igra protiv Slobode iz Novog Grada.

Šamački Borac je u Vlasenici razbio istoimenu domaću ekipu sa 6:0. Neđo Šuka je postigao tri gola za goste, dva je postigao Bogdan Radiša i jedan rezervista Niko Đurić.

Sloboda je u Mrkonjić Gradu razbila Drinu Višegrad sa 4:0. Kovačević, Travar, Topić i Srndović su bili strijelci za Slobodu.

Zvijezda 09 iz Stanišića slavila je u Trebinju sa 2:0 protiv Leotara. Vodeći gol za goste postigao je Nemanja Boljanović u 31. minuti, a Vanja Zekić je samo šest minuta kasnije postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U Foči je Tekstilac s 2:0 bio bolji od fočanske Sutjeske. Igor Susaković je bio dvostruki strijelac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi