Zvijezda Manchester Uniteda sasvim otvoreno: "Hvala Bogu nisam prešao u Juventus"

Ne briljira ove sezone

Zvijezda Manchester Uniteda sasvim otvoreno: "Hvala Bogu nisam prešao u Juventus"

A. Čaušević

Juventus je trenutno među najboljim klubovima svijeta te je mnogim igračima želja da nose dres torinskog kluba.

Pokazuje to i transfer Cristiana Ronalda koji je prošle godine nakon devet sezona odlučio napustiti Real Madrid te potpisati za italijanskog prvaka.

Međutim, prije nekoliko godina to nije bio slučaj. Bilo je to u periodu kada se Stara dama prvo vraćala u vrh italijanskog, a zatim i evropskog fudbala.

Na ljeto 2014. godine Bianconeri su u svojim redovima željeli vidjeti Romelula Lukakua koji je tada nastupao za Chelsea.

U razgovoru za Sky Sport belgijski napadač je kazao da ne žali što je umjesto Juventusa izabrao Everton te da je zahvalan Bogu na tome.

"Kada sam odlučio da definitivno napustim Chelsea imao sam priliku da odem u Juve. Ne znam što, ali nisam to osjećao, nešto mi nije odgovaralo."

Bilo je to dan nakon što je Antonio Conte napustio Juve. Nakon toga sam pomislio 'Hvala Bogu pa nisam otišao'. Iako smatram da je Allegri odličan trener odlučio sam da odem u Everton, to je bio dobar potez", rekao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belgijanac je tada u transferu vrijednom 35 miliona potpisao za Karamele, da bi u julu 2017. iz Evertona prešao u Manchester United kada je plaćen čak 85 miliona eura.

Ove sezone ne briljira kao i većina igrača Crvenih đavola, na 44 utakmice u svim takmičenjima zabio je svega 15 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi