Zvijezda Milana jutros prošetala gradom, a ono što (ni)je doživio pamtit će dok je živ
Foto: Twitter

S jedne strane ugodno, s druge baš i ne

Zvijezda Milana jutros prošetala gradom, a ono što (ni)je doživio pamtit će dok je živ

Eldar Ganibegović

Početkom augusta Milan je ozvaničio transfer i dolazak Charlesa De Ketelaerea.

On je stigao iz belgijskog Club Bruggea za nešto više od 32 miliona eura i to je za sada najveći transfer u eri Paola Maldinija kao sportskog direktora kluba sa San Sira.

Za Milan je do sada nastupio dva puta. Dobio je 16 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Vicenze šestog augusta, a u prvom kolu Serije A prije tri dana upisao je 20 minuta u pobjedi nad Udineseom (4:2).

Kako italijanski mediji izvještavaju, jutros mu se desila jedna čudna situacija. Naime, belgijski fudbaler odlučio je da prošeta ulicama glavnog grada Lombardije, no ni slutio nije da ga niko neće prepoznati i tražiti fotografiju ili autogram.

S jedne strane je to sigurno ugodno, s obzirom na to da fudbaleri i općenito javne ličnosti gube privatnost i ljudi ih "salijeću" na ulici za neku uspomenu, no definitvino da je i s druge strane jako neugodno kada te u gradu tvog kluba ne prepozna niko.

U ruci s kartom kako se ne bi izgubio, 21-godišnji belgijski ofanzivni veznjak i njegova porodica prošetali su Corso Vittorio Emanuele do Piazze San Babila, gledajući izloge. Charles je kratku virnuo do Adidasove prodavnice, no nije se zaustavio u službeni fan shop Milana.

U početku se činilo da su De Ketelaere i njegova obitelj željeli ručati u baru na Piazza Duomo, a onda su se umjesto toga uputili u restoran s unutarnjim vrtom u Via Montenapoleone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako italijanski mediji prenose, grad su preplavili turisti kojih je mnogo više od domaćeg stanovništva, što bi sigurno mogao biti jedan od razloga zašto najnovija zvijezda Milana nije prepoznata na ulici.

Priliku da se bolje predstavi navijačima Milana ovaj fudbaler imat će za šest dana kada njegov Milan gostuje u Bergamu kod Atalante u drugom kolu Serije A. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi