Zvijezda njemačke reprezentacije izviždana u Leverkusenu

Sve zbog Erdogana

Zvijezda njemačke reprezentacije izviždana u Leverkusenu

Edmir Škorić

Njemačka je sinoć s 2:1 pobijedila Saudijsku Arabiju u prijateljskom susretu koji je odigran u Leverkusenu.

U spomenutom susretu Ilkay Gündogan, nogometaš Manchester Cityja, dobio je šansu za igru u 57. minuti, ali tada su uslijedili zvižduci na stadionu u Leverkusenu od strane domaćih navijača.

Očigledno mu zamjere zbog nedavne izjave da je Recep Tayyip Erdogan njegov predsjednik.

"Ovakvo ponašanje navijača nikome ne koristi. Gündogan je pojasnio okolnosti vezane uz susret sa turskim predsjednikom, te je naglasio svoju privrženost njemačkim vrijednostima. No, navijači su mu opet zviždali. Pitam ih, što bi sada Gündogan trebao učiniti?", pita se njemački selektor Joachim Loew.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je zajedno s Mesutom Özilom imao susret s Erdoganom, ali jučer igrač Arsenala nije igrao, pa je Gündogan bio najveća žrtva navijača.

Top Komentari

Sanel Orucevic
Treba napustit fasisticku repku nijeni trebo nikad igrat za hitlerovce.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi