Zvijezda Premiershipa odbija igrati za reprezentaciju, smatraju ga izdajnikom

Zvijezda Premiershipa odbija igrati za reprezentaciju, smatraju ga izdajnikom

Edmir Škorić

Napadač Crystal Palacea Wilfried Zaha zatražio je od Obale Slonovače da ga ne zovu na naredne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

U novembru će Obala Slonovače igrati protiv Mozambika i Kameruna, a Zaha ne žele biti na tim mečevima.

"Prije nekoliko dana Zaha mi je poslao poruku da svaki put kada dođe u reprezentaciju, vraća se bolestan. Zamolio me da ga ne zovem", rekao je selektor Beaumelle na konferenciji za novinare na kojoj je objavio popis od 25 igrača za predstojeće mečeve.

Naravno, ta Zahina odluka nije dopala ni selektoru, a niti bilo kome u njegovoj zemlji.

"Želim vojnike, ratnike koji će i s jednim nogom doći u selekciju. To je poruka koju jasno i glasno šaljem svakom igraču", poručio je selektor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo nije prvi put da Zaha odbija igrati utakmice za nacionalni tim i kako sada stvari stoje, na njega se u budućnosti neće računati.

Inače, Obala Slonovače je lider u grupi D afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa 10 bodova, Kamerun ima 9, Malavi tri, a Mozambik samo jedan bod.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Bravo selektore Obale bjelokosti i da je 100 Zaha ko neće, bez njega se MORA a i može da je Zaha iz Cristal Palace- milon puta Zaha , SIKTER ako ne želiš da igraš za reprezentaciju svoje države. Bijednik.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi