Zvijezda slavila u velikom derbiju, Sloga gubi dah

Bodovi idu u Gradačac

Zvijezda slavila u velikom derbiju, Sloga gubi dah

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Danas je u Simin Hanu odigran derbi susret 17. kola Prve lige Federacije između Sloge Simin Han i Zvijezde iz Gradačca. U veoma zanimljivom i neizvjesnom meču pobjedu su slavili gosti iz Gradačca (1:2), te tako ostali na prvoj poziciji sa velikim šansama da na kraju osvoje titulu prvaka i izbore plasman u Premijer ligu.

Prvu prvu priliku vidjeli smo u sedmoj minuti, Ziljkić je šutirao, golman Zvijezde Prljača brani. Nakon početnog pritiska, Zvijezde je došla do svoje igre, te je publika gledala otvoren meč.

U 24. minuti Jazvin se sjajno oslobodio svog čuvara, međutim Prljača je nesavladiv. Zaprijetio je četiri minute kasnije i Kojić, ali lak plijen za gostujućeg golmana.

Zvijezda je nakon toga imala dvije velike prilike, međutim gosti do pogotka dolaze u 45. minuti kada nakon kornera Cvijanović glavom matira Abdihodžića za veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

Treba istaći da je u prvom poluvremenu Sloga izvršila sve tri izmjene, te Ratko Ninković nije imao priliku da u nastavku igre puno kombinuje.

Drugo poluvrijeme Sloga otvara pokušajem Jazvina, da bi na drugoj strani nedugo zatim zaprijetio Čivić.

U 65. minuti grešku odbrane Zvijezde ne koristi Jazvin, da bi četiri minute kasnije na semaforu pisalo 0:2. Delić nakon kontre iskosa pogađa i gosti su mogli početi sa slavljem.

Sloga se pokušavala se vratiti u meč, ali Kostić i Hrelja iz slobodnog udarca nisu bili precizni.

Ipak, u 85. minuti domaći dolaze do pogotka. Nakon kornera pogodio je stoper Kojić.

Minut kasnije Omerović sjajno šutira, parada golamana Prljače i ostalo je 2:1 za goste.

Prva liga FBiH, 17. kolo:

FK Sloga Simin Han - NK Zvijezda 1:2 (0:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloga: Abdihodžić, Mitrović, Efendić, Kostić, Šarčević, Jazvin, Bošnjak, Musić, Kojić, Ziljkić, Mahmutović.

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Pršeš, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Devedžić, Kesić, Čivić, Kapetan, Hevešević.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Svaka cast. A svi ismijavaju zvjezdu sto nema para za priprema. Eto Antalija i pripreme.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije