Zvijezda trijumfovala u Konjicu, Bosna bolja od Orašja

Prva liga Federacije BiH

Zvijezda trijumfovala u Konjicu, Bosna bolja od Orašja

E. Škorić

Nogometaši Zvijezde i Bosne ostvarili su minimalne pobjede u prvom kolu nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Zvijezda je sezonu otvorila gostovanjem u Konjicu i sa osvojena tri boda, što će zasigurno biti vjetar u leđa Zmajevima, ali i novom treneru Nerminu Šabiću, kome je ovo prvi samostalni posao.

Susret u Konjicu obilovao je šansama pred golom domaćih, ali je rani pogodak crveno-bijelima iz Gradačca donio veliko slavlje. 

Čivić je u trećoj minuti postigao pogodak, koji se ispostavio odlučujućim u meču. Imao je u nastavku Makedonac Ivanovski stopostotnu šansu za Zvijezdu, kada je izašao sam na  gol domaćih, no nije uspio da zatrese mrežu. Imao je i Kapetan veliku šansu, kao i Cvijanović.

Ostalo je 1:0, Zvijezda ide kući pjevajući, a u narednom kolu dočekuje Slogu iz Simin Hana i sigurno da će publika u Gradačcu s nestrpljenjem čekati ovaj duel.

Uspješna je bila danas i Bosna, koja je u Visokom sa 1:0 bila bolja od Orašja u utakmici u kojoj su viđena i dva crvena kartona.

Čabaravdić je u 77. minuti postigao pogodak vrijedan tri boda Visočana. Imala je Bosna još prilika, no one prethodno nisu iskorištene. Hajdarević kod Bosne i Živković kod Orašja isključeni su još u prvom dijelu zbog toga što su dobili po dva žuta kartona.

Igman - Zvijezda 0:1 (Čivić 3)

FK Igman: Abdulahović, Pirija, Lončarić, Blagojević, Sultanić, Kašić, Džafić, Đono, Kozić, Bešić, Islamagić. 

NK Zvijezda: Prljača, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Devedžić, Čivić, Kapetan, Damjanović, Hevešević, Huseinspahić, Đekić.

Bosna - Orašje 1:0 (Čabaravdić 77)

NK Bosna: Bekan, Hrelja, Cana, Hajdarović, Goralija, Ćubara, Sadiković, Suša, Hodžić, Šero, Mujić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Orašje: Oštraković, Pejić, Đukić, Mikić, Živković, Đurčević, Marković, Prgić, Brković, Mujčić, Lugavić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi