Zvijezda u problemu: Reprezentativac Engleske optužen za nelegalno klađenje
Foto - EPA

Sumnjivo klađenje na transfer

Zvijezda u problemu: Reprezentativac Engleske optužen za nelegalno klađenje

M. Šljivak

Reprezentativac Engleske Kieran Trippier optužen je za kršenje pravila vezanih za klađenje.

Fudbalska asocijacija Engleske potvrdila je optužnicu protiv Trippiera, a sumnja je došla zbog brojnih uplata na njegov transfer iz Tottenhama u Atletico Madrid.

"Kieran Trippier je optužen za kršenje pravila vezanih za nelegalno klađenje tokom jula 2019. godine", saopšteno je od Fudbalske asocijacije.

Trippier je optužen za kršenje pravila o otkrivanju informacija povezanih s utakmicama u kojima igra ili transferom na koji je omogućeno klađenje.

Bek madridskog Atletica se oglasio i tvrdi da on nije imao nikakav profit od klađenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Surađujem u istrazi s Fudbalskom asocijacijom u proteklih sedam mjeseci i nastavit ću s tim. Želim reći da se nikad nisam kladio na fudbal ili sam imao ikakvu financijsku korist otkako sam profesionalni fudbaler", rekao je Trippier.

I u prošlosti je u Engleskoj bilo dosta skandala vezanih za klađenje, a prošle godine je Daniel Sturridge kažnjen sa 75.000 funti i šestosedmičnom zabranom igranja zbog kršenja istih pravila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi