Zvijezda zaustavila Široki, bez pobjednika na Banja Ilidži

Zvijezda zaustavila Široki, bez pobjednika na Banja Ilidži

Adnan Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gradaćcu su snage odmjerili Zvijezda i Široki Brijeg, a nakon 90 minuta nije bilo golova.

Domaći fudbaleri su hrabro otvorili susret protiv kvaalitetnijih gostiju i u 4. minuti su zaprijetili, no nije bilo promjene rezultata. 

Igrala se 9. minuta kada su Širokobriježani u jednom napadu imali dvije velike prilike, no Buhač i Čorluka su promašili nemoguće. Dva minuta kasnije Plazonić je pokušao sa 20 metara, no lopta odlazi preko gola domaćina, a isti igrač jee u 13. minuti pokušao sa 30 metara iz slobodnjaka, no golman Zvvijezde je siguran. Do odmora je još gol Zvijezde pokušao ugroziti Zakarić, ali ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu je bilo više uzbuđenja, a domaći su bili ravnopravan protivnik favoriziranom Širokom. Najbolju priliku za Zvijezdu imao je Stojanov, koji je sa pet metara neometan glavom šutirao iznad gola Širokog.

Isti igrač je u 75. minuti iz dobre situacije loše šutirao, da bi tri minuta kasnije Kožulj dobro šutirao sa 10 metara, ali Ito je sjajno odbranio. Malo potom je pokušao i Pandža, no šutirao je malo iznad gola. Zaprijetila je i Zvijezda do kraja i to dva puta, no nije bilo golova.

Sve u svemu solidna fudbalska predstava, a remi je najrealniji rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 20. kolo:
Zvijezda - Široki Brijeg 0:0

Zvijezda: Ito, Puljić, Islamagić, Isanović, Gadžo, Ordagić, Fačić, Cardoso, Alibašić, Stojanov, Čović.
Široki: Soldo, Pandža, Ćorić, Zakarić, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Buhač, Brekalo, Plazonić, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti