Zvijezde Manchester Uniteda izazvale raskol u svlačionici zbog bonusa u ugovorima!

Solskajer izgubio kontrolu

Zvijezde Manchester Uniteda izazvale raskol u svlačionici zbog bonusa u ugovorima!

A. Čaušević

Manchester United sljedeće sezone neće igrati Ligu prvaka, najveću krivicu za to snose igrači koji nisu opravdali uloženi novac. 

Paul Pogba i Alexis Sanchez su u centru novog skandala u svlačionici Crvenih đavola, a za sve je kriv novac.

Do raskola je došlo zbog bonusa na golove i asistencije koji ovaj skupo plaćeni duo ima u svojim ugovorima.

Sanchez je najplaćeniji igrač Premiershipa bez obzira što se njegov dolazak na Old Trafford ispostavio kao potpuni promašaj. Čileanac za svaki gol dobije dodatnih 75.000 funti, a za asistenciju 25.000 funti.

Pogba ne zaostaje puno po pitanju ovih uslova. Njegov gol najtrofejniji engleski klub košta 50.000 funti, a asistencija 20.000 funti.

Bonusi za golove i asistencije su normalna pojava u modernom fudbalu, međutim u Manchester Unitedu borba za dobijanje tih podsticaja je uzrokovala zaprepaštenje kod Ole Gunnara Solskajera jer igrači na terenu ne prikazuju ono što on traži i očekuje od njih.

"Pravi problem je sitaucija vezana za bonuse. To je izazvalo mnogo animoziteta među igračima i nedostatak timskog duha u posljednje vrijeme", kazao je za The Sun neimenovni izvor s Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanchez će vjerovatno steći neslavni epitet najgoreg pojačanja Uniteda u klupskoj historiji. Propustit će današnji susret protiv Cardiffa zbog povrede, a klub će napustiti ukoliko Crveni đavoli pronađu kupca za njega.

Upitno je šta će biti sa Paulom Pogbom kojeg silno želi Real Madrid, a spominje se i mogući povratak u Juventus, međutim suspenzija Mine Raiole bi mogla biti ključna za njegov ostanak na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi