Zvijezde su se posložile za transfer: United se raspitivao, Milan odredio Donnarumminu cijenu

Crveni đavoli traže novog golmana

Zvijezde su se posložile za transfer: United se raspitivao, Milan odredio Donnarumminu cijenu

Interes Manchester Uniteda za Milanovog čuvara mreže Gianluigija Donnarummu nije novina, ali se potencijalni transfer mladog Italijana na Old Trafford sada čini izglednijim nego ikada.

David De Gea, navodno, odbija produžiti saradnju sa Manchester Unitedom, pa bi ga Crveni đavoli mogli prodati već ovog ljeta kako bi nešto zaradili od njegovog transfera.

Zbog toga čelnici Uniteda već neko vrijeme tragaju za novim golmanom. Pominjalo se nekoliko imena, ali je sada u prvom planu mladi Donnarumma.

Milan ovog ljeta mijenja svoju poslovnu strategiju. Rossoneri moraju smanjiti troškove zbog problema sa FFP-om, a navodno je najizglednija upravo prodaja Donnarumme i to zbog jednostavnih razloga.

Naime, naknada za Donnarummin transfer bi bila najveća kada su igrači Milana u pitanju, a kako je mladi golman produkt omladinskog pogona Rossonera njegova prodaja bi značila ogroman profit za klub.

Također, Donnarumma ima najveća primanja na San Siru, pa bi njegov odlazak itekako rasteretio budžet Rossonera.

Corriera della Sera tvrdi da je Manchester United razgovarao sa Donnarumminim menadžerom Minom Raiolom o dostupnosti mladog golmana za transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ubrzo je uspostavljen kontakt i sa čelnicima Milana, a sa San Sira je stigla poruka da Donnarumma može ići za 60 miliona eura, što je prihvatljiva cifra za klub sa Old Trafforda.

Donnarummi je tek 20 godina, ali se već radi o iskusnom golmanu s obzirom da iza sebe ima 142 utakmice u Seriji A, te 12 nastupa za Azzurre.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi