Njemački sud naložio Misimoviću da plati više od 190.000 eura, sporna je vila zvijezde Bayerna

Problemi za bivšeg reprezentativca

Njemački sud naložio Misimoviću da plati više od 190.000 eura, sporna je vila zvijezde Bayerna

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović odlučio se nakon fudbalske karijere baviti poslom s nekretninama, ali zbog toga sada mora da plati više od 190.000 eura.

Misimović kupuje odbačene vile nakon čega ih renovira i potom prodaje za daleko skuplji iznos. No, problem je nastao s vilom koju je prodao Bayernovom defanzivcu Dayotu Upamecanu.

Popularni Miske je 2021. godine bio uključen u prodaju nekretnine za 5,2 miliona eura te je preuzeo kontrolu oko izgradnje, nakon čega je agent koji je predstavljao Upamecana tvrdio da je ugovorio proviziju sa bivšim bh. veznjakom od tri posto.

Agent je predstavio Upamecana kao kupca nekretnine. Oni su nekoliko puta razgledali vilu, nakon čega je imao kontakt sa savjetnicima kupca prije transakcije i slanja nacrta ugovora banci. Zbog dodatnog posla smatrao je da ima pravo i na pet posto provizije.

Misimović je preko advokata tražio odbacivanje tužbe u predmetu jer je u prošlosti radio sa spomenutim agentom i nikad od njega nije tražio proviziju za slične transakcije, navodeći da je "agentovu proviziciju plaćao kupac nekretnine".

Upamecano je platio manje i želio je da neke građevinske radove obavlja sam, ali sud je na kraju odlučio da Misimović mora da plati 3,48 posto prvobitne ugovorene cijene od 5,5 miliona eura, a to iznosi 191.400 eura sa PDV-om uz pet posto kamate za period od januara 2022. godine.

Nekadašnji bh. reprezentativac, koji je ostavio velikog traga u Bundesligi igrajući zajedno s Edinom Džekom u Wolfsburgu, ima pravo da uložI žalbu u narednih mjesec dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U karijeri je Misimović još igrao za Bayern, Bochum, Nurnberg, Galatasaray, Dinamo Moskvu, Guizhou Renhe i Beijing Renhe, dok je dres bh. reprezentacije oblačio 84 puta i postigao 25 golova. Trenutno je direktor A reprezentacije BiH i jedan od onih koji su zaduženi za pregovore sa novim potencijalnim reprezentativcima.

Top Komentari

Marro
Ćiru se nazivalo *****om i kako sve ne kada je rekao da je ovaj lopov sabotirao reprezentaciju
2 0
user1676114259
Miske je izdao pokojnog Ciru. Vratilo mu se dabogda stostruko.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi