Misimović je danas izrekao rečenicu koja je možda i realnost bh. fudbala, samo je trebamo prihvatiti

Na predstavljanju Save Miloševića

Misimović je danas izrekao rečenicu koja je možda i realnost bh. fudbala, samo je trebamo prihvatiti

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina do sada nije izborila niti jedan plasman na Evropsko prvenstvo, a od danas su počele pripreme za baraž u martu kada će ekipu sa klupe predvoditi Savo Milošević bez obzira kako završile kvalifikacije. 

Pressica povodom predstavljanja Save Miloševića kao novog selektora trajala je oko 80 minuta, direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović nije govorio mnogo, ali je izrekao rečenicu koja nas treba vratiti u realnost.

"Kad sam igrao nisam bježao od odogvornosti, kad je bilo na terenu najgore preuzimao sam odgovornosti, sada nas u Savezu ima više koji stojimo iza svojih odluka."

"Do danas smo se plasirali na samo jedno Svjetsko prvensto", kazao je Misimović na pitanje da li i on snosi odgovornost za imenovanje već trećeg selektora u istim kvalifikacijama nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre.

"Možda imamo malo preveliko mišljenje o nama, moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo je bilo da smo tada bili prosječna ekipa."

Oglasi

"Tada samo iz prvog šešira dobili Grčku i uspjeli smo se plasirati, sada smo uspjeli ući u Ligu A Lige nacija što je prema mom mišljenju preveliko, nama je mjesto u B ligi Lige nacija."

"Što se tiče kvalifikacija imali smo realne šanse da budemo drugi, sada je nemoguće biti drugi, imamo šanse kroz baraž."

"Uvijek je relativno uspjeh-neupjeh. Imamo dosta novih i mlađih igrača, treba vremena i iskustva da kroz takmičanja da se stvore iskustvo i nije isto igrati za klub i reprezentaciju. I mislim da smo na dobrom putu."

Upravo rečenica "Možda imamo malo preveliko mišljenje o nama", govori mnogo toga o stvarnim dometima reprezentacije BiH.

Oglasi

U aktuelnom rosteru reprezentacije BiH je minimalan broj vrhunskih igrača, treba se pogledati u oči i to otvoreno priznati.

Samo dvojica bh. reprezentativca trenutno igraju u grupnoj fazi Lige prvaka, takmičenju koje je referentna tačka za vrhunski kvalitet. To dovoljno govori.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To su Amar Dedić sa Salzburgom i Rade Krunić sa Milanom. Uz dužno poštovanje austrijskom i italijanskom klubu oni su daleko od same kreme evropskog klupskog fudbala.

Ako se uzme u obzir činjenica da prilagodba iz klupskog u reprezentativni fudbal nikad nije lagana, manjka kvaliteta i iskustva te činjenicu da atmosfera oko reprezentacije i Saveza nije idilična, možda je i Misimovićeva rečenica na mjestu, samo je treba prihvatiti.

Top Komentari

Besha
Pročito je tebe ćiro u baražu,i ko si ,i za koga igraš.
15 0
papagaj
Marš u pm hebo ti Vico svu familiju
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi