Misimović: Ljiljan je bosanski simbol

Zanimljiva objava pred večerašnji meč

Misimović: Ljiljan je bosanski simbol

Samir Mlaćo

Iz NS BiH ranije su kazali da navijači večeras na Bilino Polje mogu samo sa državnim obilježjima, ali brzo su se oglasili popularni BHFanaticosi.

Pozvali su sve navijače da dođu sa zastavom s ljiljanima, te naveli da spremaju poseban performans.

"Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se", stoji u objavi BHFanaticosa.

Fanaticosi su više puta prekidali meč u Lihtenštajnu uz jasne poruke čelnicima Saveza.

"Savez napolje", "savez mafija", čulo se sa tribina, a tako će vjerovatno biti i večeras. Na udaru navijača našao se i direktor naše nogometne reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Ipak, čini se da je Misimović 'okrenuo ploču', te je podržao navijače u naumu koji imaju za večeras.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Uz ljiljan je napisao.

"Bosanski simbol i uvijek dobrodošao na našim utakmicama", stoji u Instagram objavi Misimovića.

Da li će mu zbog ove objave zamjeriti čelnici NS BiH, ostaje da se vidi.

Podsjetimo, večerašnji meč igra se od 20:45 sati na Bilinom Polju. Našoj reprezetnaciji potrebna je pobjeda kako bi ostali u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, što nije nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trenutno u našoj grupi Portugal prvi sa 21. bodom, Slovačka ima 13, Luksemburg 11, a naša selekcija je na devet.

Večerašnja pobjeda vratila bi nadu, iako smo mnogo toga prokockali na startu kvalifikacija.

Top Komentari

Vrbaski
Miške je legenda reprezentacije. U svom mandatu kao direktor reprezentacije učinio je više nego bilo ko drugi. Malo poštovanja nije na odmet. Ako je neko odgovoran za stanje u savezu onda je to 40 delegata iz FBiH koji dižu ruke i šire noge. Krenite od najodgovornijih Čolpe i Demidžića, SDA kadrova. Ne vidim da njih 2 iko proziva. Npr. Vici istekne mandat danas a Dodik prredloži a oni izglasaju Telgetiju. Tako da ovo što se priziva nema smisla i samo šteti reprezentaciji, igračima i državi. Totalno kontraproduktivno ali korisno za SDA jer njihovi kadrovi u NS BiH opstaju. Sistem se mjijenja iznutra tj. preko kantonalnih saveza koji delegiraju delegate u NS BiH. Ne očekujem od huligana da ovo razumijem ali svak ko iole želi dobro ovoj državi zna šta mislim. BHF su nažalost od najbolje navijačke grupe postali sluge politike jedne stranke.
2 0
nightcry
Misimović je sve dao za ovu zemlju - Bošnje-omladinci zadojeni svetosavskim Islamom i etno-nacionalizmom mu nikad neće oprostiti što je Srbin - kraj priče!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi