Zvonić je odlučio mostarski derbi, ali najbolji pojedinac na meču je bio neko drugi

Okom statistike

Zvonić je odlučio mostarski derbi, ali najbolji pojedinac na meču je bio neko drugi

Admin Čaušević

Drugi ovosezonski mostarski derbi pripao je Veležu. Rođeni su slavili s minimalnih 1:0. Do trijumfa su stigli golom postignutim u samom finišu meča. 

Sudbina je htjela da tragičar prethodnog, bude apsolutni junak ovog mostarskog derbija. Denis Zvonić je pod Bijelim brijegom postigao autogol za trijumf Zrinjskog, a jučer je zabio za pobjedu "svog" Veleža.

Meč igran na stadionu Rođeni okom statistike je bio poprilično izjednačen, s tim da su ključni segmenti pripali domaćim koji će u narednim mjesecima "gazdovati" gradom na Neretvi.

Osim što su uspjeli postići gol, izabranici Feđe Dudića su imali duplo više pokušaja prema protivničkom golu (12:6), od kojih je pet išlo u okvir. Plemići su šutali tri puta u okvir.

Velež je izveo i više kornera (7:4), dok je posjed lopte bio na strani gostiju (47%-53%) te se i u ovom susretu pokazalo da nije bitno imati loptu u nogama već znati biti konkretan i ubitačan u završnici.

Na meču je viđeno ukupno 176 duela. Za "dlaku" sa procentom od 51 % u tom segmentu su bili uspješniji igrači u crvenim dresovima. Domaći igrači su imali i nešto više uspješnijih driblinga - 33:31.

Iako je postigao gol odluke Zvonić nije bio najbolji pojedinac susreta. On je za 20-ak minuta provedenih na terenu imao učinak od 276 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz statističkog ugla sa Instat indexom 282 najbolji pojedinac utakmice je bio Adnan Bobić. Golman Zrinjskog Ivan Brkić je imao Instat index 247 i on je imao najbolji učinak u poraženom timu.

Bobić je odbranio pet protivničkih udaraca i pokupio čak 21 centaršut uključujući onaj vrlo opasni posljednjim minutama kada je pravovremenom reakcijom sačuvao svoju mrežu. Imao je i 27 uspješnih pasova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
**** vam mostarski derbi majke svima, sve dok se desavaju stvari kao u Sarajevu protiv Celika nema ovdje derbija i nogometa
1 9
Maladi2019
Uša i ti i celik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti