Nakon teškog poraza od Zrinjskog, oglasili se iz NK Čelik

Važan meč igraju u nedjelju

Nakon teškog poraza od Zrinjskog, oglasili se iz NK Čelik

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika upisali su drugi vezani poraz.

Nogometaši Čelika upisali su drugi vezani poraz.

Zeničani su najprije u prvenstvu poraženi od Jedinstva, a zatim sinoć u okviru šesnaestine finala Kupa BiH od ekipe Zrinjskog.

Bilo je čak 6:0, a nakon prvih 45 minuta sve je bilo riješeno. Gosti su imali 5:0 i svi na stadionu Bilino polje samo su čekali kraj.

Ipak, iz Čelika su se zahvalili svojim navijačima na podršci, te naveli da je iza klub težak perod.

Dotakli su se i jučerašnjeg meča, ali i pozvali navijače da u nedjelju budu uz svoje ljubimce u meču Prve lige FBiH.

Oglasi

Ovu priliku, nakon gorkog i visokog poraza protiv ekipe Zrinjskog, iskorištavamo da se zahvalimo svim iskrenim navijačima našeg kluba koji su bodrili naše momke svih 90 minuta bez prestanka.

Iako smo prije 3 godine bili na rubu egzistencije i gašenja, apetiti navijača, simpatizera i kluba su sa razlogom tokom vremena rasli, jer ovo je Čelik - dvostruki prvak Srednjoevropskog kupa i klub kojem u prošlosti nije bilo strano pobjeđivati velike klubove poput Čelzija, italijansku Fiorentinu, austrijski Salzburg i mnoge druge.

Nažalost, ponekad se s razlogom sretnemo s ovakvim utakmicama, kada ipak budemo zahvalni na izuzetno velikom trogodišnjem napretku ovog kluba. Kluba od kojeg su svi digli ruke osim onih koji ga najviše vole - njegovih navijača. I pored toga, klub je u posljednjem periodu napravio velike rezultate. Vraćeni su milionski dugovi o kojima su članovi kluba izvještavani putem finansijskog izvještaja, klub je na pragu deblokade glavnog klupskog računa nakon više od 18 godina, te povjerenje lokalne zajednice i navijača u klupskoj historiji nije bilo veće, a dokaz tome su nedavne utakmice protiv Sarajeva, Radnika, Klisa i sada Zrinjskog, a svakako nećemo izostaviti da je klub ubjedljivo jedan od najpraćenijih kluba u Bosni i Hercegovini u prethodne tri godine, bez obzira na rang takmičenja u kojem se takmiči(o).

Iako je prethodni period za sve navijače, simpatizere i pripadnike crno-crvene boje izuzetno težak i bolan, ne smijemo zaboraviti glavni fokus i glavni cilj priče koju zajedno svi pišemo s ovim klubom. Ovo je klub navijača. Klub koji je u rukama navijača. Stoga, nadamo se da ćemo svi zajedno dići glavu gore, ponosno nastaviti bodriti voljeni klub već u nedjelju ponovo na Bilinom polju, te uskoro svjedočiti još ljepšim pričama na zelenom terenu, a i van njega!", stoji u objavi NK Čelik.

Mnogo bure jučer je podigla parola navijača Čelika koji su tako 'uvrijedili' goste, a brzo su se oglasili iz HŠK Zrinjski.

Oglasi

"Džaba vam titule i mjesta prva, kada ste židovska kurva", pisalo je na paroli navijača Čelika.

Sinoć je stigao odgovor iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar, osmerostruki prvak BiH! To smo mi! Respekt!

Oštro osuđujemo poruke mržnje! Uvijek ćemo biti protiv svakog oblika diskriminacije i rasizma!", stoji u objavi Plemića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Vratio ih Zrinjski u pionire
5 1
MosaNjazri
Ljubav naša,zavis vaša!⚪?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi