Zvonimir Kožulj iznenadio izborom novog kluba

Imao je problema sa povredama u posljednje vrijeme

Zvonimir Kožulj iznenadio izborom novog kluba

Samir Mlaćo
Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, koji je upisao i jedan nastup za A reprezentaciju,  Zvonimir Kožulj će se prema svemu sudeći vratiti u 1. HNL.

Bivši igrač Širokog Brijega, Zrinjskog, Viteza i Hajduka stigao je i Pulu i priključio se treninzima Istre 1961.

Službena potvrda transfera očekuje se u narednim danima.

Kožulj je u Hajduku proveo dvije godine, a iz Hajduka je otišao 2018. godine.

Imao je i tešku povredu križni ligamenata,  a nastupao je i za poljski Pogon te turski Gaziantep i Eyuspor.

Početkom aprila 2020.godine na stranici Pogona objavljena je vijest da bh. fudbaler poslije dvije godine odlazi. Bilo je to iznenađujuće za sve navijače, posebno imajući u vidu da je Kožulj bio jedan od najboljih fudbalera kluba i da je Pogon imao opciju da se produži saradnja, ali očito je iza cijele priče stajalo nešto više.

Oglasi

Pokazuje to i izjava koju je tada dao predsjednik Pogona Jaroslaw Mroczek. Prema njegovim riječima, profesionalizam nekadašnjeg fudbalera Širokog Brijega nije bio na najvišem nivou i iz tog razloga odlučili su da se raziđu s njim.

"Kožulj je lagao da želi ostati s nama, a ustvari je samo maštao o odlasku. Smatrao se najvećom zvijezdom na svijetu i nije imao nikakvu namjeru da ostane. Ne želim širiti dalje pričo o njemu. To je naša velika greška kada je karakter igrača u pitanju", rekao je Mroczek za Super Express.

U Premijer ligi BiH je Kožulj upisao 64 nastupa, a nastupao je i u Prvoj ligi FBiH, te se špekulisalo da bi se opet mogao vratiti u bh. nogomet, no sada je jasno da od toga nema ništa.

Za A reprezentaciju naše zemlje ovaj 29-godišnjak upisao je u utakmici protiv Japana 2016. godine.

Prije njega u Istru je stigao Matej Vuk iz Rijeke, no tu neće biti kraj pojačanjima.

Tim iz Pule je nakon prvog dijela sezone na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi