Buriću se u Lubinu pridružuje još jedan bh. fudbaler?

Kožulj na meti Poljaka

Buriću se u Lubinu pridružuje još jedan bh. fudbaler?

E. Ganibegović

Bh. golman Jasmin Burić ove zime je pojačao poljski Zaglebie Lubin.

Nakon epizode u Izraelu, Burić se tako vratio u Poljsku gdje je proživio najljepše trenutke u karijeri igrajući za Lech Poznan.

Prema pisanju poljskih medija njemu bi se u novom klubu mogao pridružiti još jedan bh. fudbaler koji bi se tako također vratio u ovu državu.

Njegov odlazak u Tursku 2020. godine pokazao se kao totalni promašaj nakon što je napustio poljski Pogon. Nije se mnogo naigrao u Gaziantepu, ali ni u Eyupsporu s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Ove sezone je nastupio tek na sedam utakmica i uspio upisati jednu asistenciju.

Podsjetimo, Kožulj je dijete Zrinjskog, igrao je za Široki Brijeg, Vitez i Branitelj u našoj zemlji, a u inostranstvu je od ljeta 2016. kada je prešao u Hajduk, odakle je i otišao u Poljsku.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Za reprezentaciju BiH upisao je jedan nastup i to u utakmici finala Kirin Kupa u Japanu koji je naša reprezentacija osvojila pobjedom protiv domaćina u finalu (1:2).

Šta će biti i da li će išta biti od ovog transfera, ostaje nam da vidimo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi