Zvučno ime sudi meč Grčka - BiH!

Velika odgovornost

Zvučno ime sudi meč Grčka - BiH!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage s Grčkom. 

Taj meč će se igrati u utorak, a UEFA je odlučila da za taj susret delegira jednog od najboljih evropskih arbitara, Felixa Zwayera.

Zwayer već godinama sudi vrhunske utakmice u Bundesligi te UEFA klupskim takmičenjima, a interesantno ovaj arbitar je sudio do sada možda i najveću utakmicu u historiji bh. reprezentacije.

Naime, ovaj 38-godišnjak je bio glavni sudija famoznog susreta Litvanija - BiH kada su Zmajevi slavili golom Vedada Ibiševića te se plasirali na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zwayeru će asistirati sunarodnjaci Thorsten Schiffner i Marco Achmüller, dok je za četvrtog arbitra delegiran Christian Dingert.

Susret će se igrati na OAKA stadionu s početkom u 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

bhodzic
Felix Cvaja :) Obećavajuće prezime..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi