Nakon nestvarne utakmice doživio poniženje koje će ga proganjati do kraja karijere

Sol na ranu

Nakon nestvarne utakmice doživio poniženje koje će ga proganjati do kraja karijere

Haris Zilić

Susret koji će sigurno obilježiti ovu sezonu u fudbalskoj Evropi odigran je u petak večer u nizozemskoj drugoj ligi gdje je Zwolle sa čak 13:0 savladao Den Bosch.

Mnogi se pitaju šta je uzrok ovako visoke i pomalo nestvarne pobjede Zwollea u jednoj ligi koja među poznatijim i profesionalnim u Evropi?

Den Bosch je doašo u punom sastavu, ali jednostavno to je bila noćna mora i teško je pronaći bilo kakve odgovore za blamažu gostiju.

Rezultat koji će sigurno biti pečat za Den Bosch jer je riječ o najtežem porazu u historiji ovog nizozemskog kluba.

Zwolle je od prve minute igrao kao u transu, jendostavno sve im je polazilo za nogom i na kraju rezultiralo sa nestavrnih 13:0 na semaforu.

Jedan čovjek će dugo pamtiti ovaj meč. Riječ je o golmanu Den Boscha 24-godišnjem Konradu Sikkingu.

Oglasi

Malo je činjenica što je primio 13 golova, pa su tamošnji mediji i novinari odlučili da ga ponize do kraja.

Pomenuti golman je dobio ocjenu 0.4 za svoje izdanje, dakle 0.4 od maksimalnih 10. Sigurno podatak koji će ga proganjati do kraja karijere.

"Mogao je broj golova otići i preko 15 da na golu nije bilo Sikkinga koji je imao dvije dobre intervencije", stoji u jednom od izvještaja utakmice. Pomalo ironično ili ne, sami zaključite.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Možda je i na osnovu te dvije intervencije dobio i onu četvroku iza nule (0.4).

Nestvarna zaista utakmica i teška noć za Konarda Sikkinga i njegove saigrače. Ovome dodajmo da je jedan od strijelaca za Zwolle bio i naš Haris Meudnjanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi