Druga mladost: Haris Medunjanin ne broji godine, ali postiže golove i ruši rekorde

Forma tinejdžera

Druga mladost: Haris Medunjanin ne broji godine, ali postiže golove i ruši rekorde

Haris Zilić

U derbiju nozozemske Eerste divisie, Zwolle je u sjajnoj utakmici kao gost bio bolji od Willem II rezultatom 3:2 i tako su nastavili da koračaju prema povratku u nizozemsku elitu.

Zwolle je sada lider sa 63 boda, tri više od Heraclesa, ali 14 više od trećepalsiranog Almerea.

U tim Zwollea pred start ove sezone stigao je iskusni 38-godišnji bh. fudbaler Haris Medunjanin i igra kao preporođen.

Medunjanin proživljava novu mladost u dresu Zwollea.

U derbiju protiv pomenutog Willema II sinoć je postigao dva gola i tako došao do cifre od pet golova u šampionatu ima i jedan pogodak u Kupu Nizozemske protiv velikana Feyenoorda.

Medunjanin je mrežu domaćina pogađao u 12. i 79. minuti.

Oglasi

Asitent kod prvog gola bio je Thomas, a kod drugog gola asistirao je Huiberts.

Pored pogodaka Medunjanin je oborio i rekord nizozemskog fudbala.

Sa 38 godina na leđima, popularni Hare postao je najstariji fudbaler koji je postigao dva gola na jednoj utakmici Eerste divisie.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nevjerovatno dostignuće za bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji igra sjajno ove sezone.

Medunjanin sa Zwolleom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali u klubu već razmišljaju da isti poroduže i da Meudnjanin bude dio tima u nizozemskoj Eredivise ako ekipa anranvo izbori promociju na kraju sezone, a vrlo su blizu te situacije.

Top Komentari

Antikomunjara
Previse je"pametnih"u nasoj dragoj i jedinoj BiH.....a kad ti isti odu van iz BiH, dobri su kao guzoperi.Jedino to mogu i raditi.Manji su od makova zrna.Medunjanin, Lulic,Ibisevic i Visca su PRERANO otisli iz repke.Nisu otisli sami vec su otjerani.Od izroda u savezu....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi