Huligani šipkama tukli djecu nakon poraza svog tima

Nisu mogli da iskontrolišu bijes

Huligani šipkama tukli djecu nakon poraza svog tima

Edmir Škorić
Teme:

Grupa djece nije znala šta ih je snašlo u petak navečer. Dok su igrali nogomet na trgu u blizini stadiona nizozemskog drugoligaša FC Eindhoven, prema njima je dotrčalo desetak do petnaest navijača PEC Zwollea.

"Iznenada su počeli udarati djecu. Mislim da nisu mogli podnijeti poraz", kaže majka jednog od dječaka koji su napadnuti.

"Ljuta sam. Ovdje djeca igraju nogomet gotovo svaku večer, ali ovo se nikad prije nije dogodilo", dodala je razočarana majka.

Dok su dječaci od 14 i 15 godina nabijali loptu na terenu Toon Schröderlaana, na stadionu Jan Louwers Zwolle je sa 4:2 izgubio meč od domaćeg Eindhovena.

Interesantno, za goste je igrao i bivši reprezentativac BiH Haris Medunjanin, koji je upisao asistenciju kod jednog gola.

"Očito su bili na ratnom putu, jer su nosili crne kape na glavi, a neki su imali čeličnuj šipku sa sobom. Jedno od djece je njome pogođeno u vrat".

Djeca su, prema riječima majke, jako uplašena. Neki imaju povrede vrata ili glave, ali niko nije teže povrijeđen. U subotu će roditelji djece podnijeti prijavu u policijskoj postaji.

Policija je objavila da je u petak navečer privela jednog muškarca. Policajce su huligani gađali i kamenjem, uličnim namještajem i punim limenkama piva. Budući da je naglasak bio na uspostavljanju reda, privedena je samo jedna osoba, objavila je policija.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Pokrenuta je istraga radi pronalaska ostalih činovnika ovog užasnog incidenta.

Premda je to možda i najmanje bitno u cijeloj ovoj priči, Eindhoven je pobjedom došao na šesto mjesto i ima 60 bodova, dok je Zwolle ostao lider sa 72 boda nakonm 32 kola, ali sada je već jasno da se vraća u Erediviziju naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi