Bh. hokejašice imale prednost i trijumf u rukama, a onda Izrael napravio čudo
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine/Facebook

Drugi poraz na Svjetskom prvenstvu

Bh. hokejašice imale prednost i trijumf u rukama, a onda Izrael napravio čudo

Haris Zilić

Ženska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu Svjetskog prvenstva divizije II-B koje se održava u Estoniji.

Naše djevojke danas imaju za čim da žale jer su poražene na jedan nesvakidašnji način.

Bolji od našeg tima bio je Izrael, nakon što su naše djevojke vodile 3:0, Izraelke su stigle do preorketa i trijumfa od 4:3.

Prva trećina sjajna za naš tim, a sve smo krunisali golom Karamehmedović u 11. minuti trećine, iako smo imali prilika i za ubjedljivije vodstvo.

U drugoj trećini start iz snova. U osmoj i desetoj minuti Sopović i Mulazimović pogađaju za tada velikih 3:0.

Finiš druge trećine i neshvatljiv pad naših djevojaka. Prvo je Leshem smanjila na 3:1 u 12. minuti druge trećine, a u 16. minuti druge trećine Leshem pogađa za 3:2.

Oglasi

Posljednji period donosi pad u igri naših djevojaka u igru što Izrael koristi za potpuni preokret u ovoj utakmici.

U osmoj minuti treće trećine Basov koristi igračicu više na ledu i pogađa za 3:3, a trijumf Izraelu od 4:3 donosi Leshems vojim trećim golom na utakmici u 12 minuti treće trećine za konačnih 4:3.

U trećem kolu prvenstva naše djevojke igraju sa prvim favoritom selekcijom Tajlanda, a taj meč se igra u četvrtak 28. marta.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, divizija III-B, 2. kolo:

Bosna i Hercegovina - Izrael 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi