Bh. hokejašice porazom otvorile nastup na Svjetskom prvenstvu
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine/facebook

Estonija bila bolja

Bh. hokejašice porazom otvorile nastup na Svjetskom prvenstvu

Haris Zilić

Ženska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu divizije III-B koje se održava u Estoniji.

U prvom kolu naše najbolje hokejašice su poražene upravo od domaćina Estonije rezultatom 5:2.

Domaće hokejašice bolje otvaraju meč i nakon prve trećine imale su vodstvo od 2:0 golovima Prants u 39 sekundi utakmice i Nerring u 11. minuti prve trećine.

Loše počinje i druga trećina za naše djevojke, Seppar u 36 sekundi druge trećini pogađa za 3:0. Ipak, naše djevojke su uspjele da se vrate u susret i sa dva gola Karamehmedović vraćaju meč u egal. Golove smo postigli u šestoj i 14. mnuti druge trećine, tako da je rezultat pred ulazak u posljednji period glasio 3:2 za Estonke.

Ipak u posljednjoj trećoj trećini naše hokejašice nisu imale snage za preokret. U drugom dijelu treće trećine Estonke postižu još dva gola.

U desetoj minuti treće trećine za 4:2 pogodila je Kalde, a konačnih 5:2 postavlja Kaareste u 13. minuti treće trećine kada su Estonke iskoristile hokejašicu više na ledu.

Oglasi

U drugom meču prvenstva Tajland je savladao Izrael rezultatom 4:0.

Drugi meč na prvenstvu bh. hokejašice igraju u utorak 26. marta, a protivnik je selekcije Izraela. Podjetimo da će samo prvoplasirana reprezentacija izboriti plasman u divizju II-A ženskog svjetskog hokeja.

Svjetsko prvenstvo za hokejašice, dvizija II-B, 1. kolo:

Estonija - Bosna i Hercegovina 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi