Bh. hokejašice sutra otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine/facebook

Divizija III-B

Bh. hokejašice sutra otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu

Haris Zilić

Nakon što su muške hokejaške reprezentacije Bosne i Hercegovine završile svoje aktivnosti na red su došle i naše dame na ledu koje sutra u Estoniji otvaraju Svjetsko prvenstvo dvizije III-B.

Naša ženska hokejaška reprezentacija je jedna od najmlađih na evropskoj i svjetskoj hokejaškoj karti, a ovo će im biti treći nastup na prvenstvima u posljednje tri godine.

U prethodna dva izdanja nismo uspjeli da se plasiramo u veću diviziju, ali vjerujemo da će naredno prvenstvo biti još jedno veliko isksutvo za naše hokejašice.

Ženska hokejaška reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu pored domaćina Estonije, odmjerit će još snage sa Tajlandom, Singapurom i Izraelom.

Prvenstvo otvaramo u nedjelju 24. marta od 17:30 protiv domaćina Estonije, a nakon toga naše djevojke igraju 26. marta protiv selekcije Izraela sa početkom u 14 sati.

Oglasi

U četvrtak 28. amrta od 17:30 igramo protiv Tajlanda, a prvenstvo ćemo okončati u petak 29. marta susretom protiv Singapura.

Provplasirana reprezentacija s ovog prvenstva izborit će plasman u diviziju III-A ženskog svjetskog hokeja.

Naše djevojke će na prvenstvu u Estoniji nastupiti u sastavu:

GOLMANICE:

Oglasi

Asja Abdomerović
Hana Sadović
Amra Zubčević

ODBRANA:

Majda Hanić
Emina Krupalija
Džejna Muharemović
Neira Mulić
Amila Šoše
Nađa Viđen

NAPAD:

Vesna Belkić
Naida Hodžić
Irma Kapić
Ema Karamehmedović
Sarah Kokaj
Azra Kučević
Hana Mulazimović
Lea Posavec
Emina Šopović
Sumejja Zajimović

Selektor - Anthony London
Asistent selektora - Benjamin Muhić
Menadžer reprezentacije - Haris Mrkva
Doktor - Tarik Ćatović
Team staff - Anesa Mrkva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi