Mladi bh. hokejaši Svjetsko prvenstvo okončali sa pet poraza

Meksiko bio bolji u petom kolu

Mladi bh. hokejaši Svjetsko prvenstvo okončali sa pet poraza

Haris Zilić

Mlada hokejaška U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je nastup na Svjetskom prvenstvu divizije III-A koje se održalo u Turskoj, a naš tim je upisao pet poraza u pet mečeva.

Prvenstvo smo okončali danas porazom od Meksika reuultatom 10:1, a prije dva dana smo poraženi od domaćina Turske sa 15:1.

Dosta ubjedljivih poraza naših mladih hokejaša, ali i velika škola za budućnost jer smo ove godine ipak igrali protiv zemalja gdje je hokej dosta razvijen nego u nas.

Tako su naši momci okončali prvenstvo na posljednjem mjestu i naredne sezone ih gledamo u dviziji III-B.

Po završetku Svjetskog prvenstva u diviziji III-B znat ćemo i s kojim će selekcijama naša reprezentacija igrati naredne godine.

Oglasi

Moguće je da još neke reprezentacije aktiviraju reprezentaciju i priključe diviziji III-B.

Nastupom U18 reprezentacije završene su hokejaške aktivnosti bh. selekcija u 2024. godini i možemo biti veoma zadovoljni.

Naša U20 reprezentacija plasirala se u rang više kao i seniorska reprezentacija koja osvojila Svjetsko prvenstvo divizije III-B kojem je domaćin bilo Sarajevo.

Tako ćemo naše hokejaše naredne godine gledati u diviziji III-A, što je šesti rang hokeja na ledu, a recimo prije devet godina bili smo u desetom rangu hokeja na ledu.

Bosna i Hercegovina se sjajnim nastupom na Svjetskom prvenstvu divizije III-B učvrstila i među 50 najboljih hokejaških reprezentacija na svjetskoj rang listi.

Iz godine u godinu naša seniorska reprezentacija napreduje, a raduju i sve veće aktivnosti naših mladih hokejaških reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi