Toronto i Ottawa slavili nakon produžetaka
Foto: EPA

Zanimljivi susreti u okviru play-offa NHL lige

Toronto i Ottawa slavili nakon produžetaka

Ottawa Senatorsi i Toronto Maple Leafsi su nakon produžetaka ubilježili pobjede u okviru prve runde play-offa NHL lige.

Ottawa Senatorsi su u gostima slavili protiv Boston Bruinsa rezultatom 4:3 nakon produžetaka.

Senatorsi su puno bolje ušli u susret, pa su već nakon prve trećine imali prednost od dva gola. U istom ritmu su gosti iz Ottawe otvorili i drugi period, tako da je Hoffman u četvrtoj minuti druge trećine postigao treći gol za Senatorse.

Nakon toga, ipak, slijedi velika serija Bruinsa koji do kraja druge trećine stižu do izjednačenja golovima Acciarija, Backesa i Pastrnaka. 

U trećem periodu nije viđen ni jedan pogodak, pa se regularni dio utakmice završio rezultatom 3:3.

U produžetku, dok su Bruinsi imali igrača manje na ledu, Ryan pogađa za pobjedu Senatorsa.

Ottawa Senatorsi su ovom pobjedom stigli do prednosti u play-off seriji od 2:1.

Toronto Maple Leafsi su, također, nakon produžetaka slavili u svom Air Canada Centru protiv Washington Capitalsa rezultatom 4:3.

Gosti iz Washingtona su bolje otvorili susret, pa su do pete minute imali dva gola prednosti. U 15. minuti prve trećine Toronto smanjuje rezultat golom Matthewsa, ali gosti bolje počinju i drugi period. 

Capitalsi vraćaju prednost na dva razlike pogotkom Kuznetsova, ali u 16. odnosno 20. minuti druge trećine Maple Leafsi ipak stižu do izjednačenja. 

U trećoj trećini nije bilo pogodaka, a slavlje domaćinima donosi Bozak u drugoj minuti produžetka.

Toronto je ovom pobjedom osigurao prednost u seriji od 2:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi