Capitalsi na korak od četvrtfinala, važna pobjeda Kingsa

NFL

Capitalsi na korak od četvrtfinala, važna pobjeda Kingsa

E. Škorić

Hokejaši Washington Capitalsa na pragu su četvrtfinala doigravanja u NHL-u.

Capitalsi su sinoć sa 6:1 slavili u gostima kod Philadelphije Flyersa i stigli su do 3:0 u seriji, te ih još pobjeda dijeli od plasmana među najboljih osam.

Prva trećina završena je rezultatom 1:1, u drugoj je bilo 1:0 za goste, koji su u trećem periodu igre razbili domaćina s 4:0. Ovečkin je postigao dva gola, Beagle, Carlson, Kuznjecov i Johansson po jedan, dok je Raffl u 57. sekundi zabio utješni gol za Flyerse.

Golijada je bila i u Minnesoti, gdje je sastav Wilda nakon dva gostujuća poraza stigao do probjede. Bilo je 5:3, a pogađali su Porter, Haula, Pominville (2) i Kovivu s jedne, te Sharp (2) i Sceviour s druge strane.

I dodajmo još da su Kingsi u San Joseu s 2:1 nakon produžetaka bili bolji od Sharksa.

Tim iz Los Angelesa gubio je nakon 30 sekundi, kada je Thornton donio radost domaćinu, ali je osam minuta kasnije Kopitar pogodio u situaciji kada su gosti imali igrača više na ledu.

Do kraja regularnog dijela više nije bilo pogodaka, da bi u četvrtoj minuti produžetka Pearson zabio za trijumf Kingsa, koji su napravili brejk i smanjili na 2:1, a prethodno su izgubili dvije domaće utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi