"Moramo pronaći način da se što brže priberemo i smirimo"
Foto: nhl.com

Capitalsi žele do brejka u drugom meču velikog finala NHL-a

"Moramo pronaći način da se što brže priberemo i smirimo"

Finalna serija NHL-a počela je trjumfom "čuda iz pustinje", Vegas Golden Knightsa. Naime, u prvoj utakmici finala u kojem se dvije ekipe bore za prvi Stanley Cup u vitrinama, "Zlatni vitezovi" su sa 6:4 savladali Washington Capitalse.

U T-Mobile Areni u Las Vegasu je viđena sjajna hokejaška predstava, a Golden Knightsi mogu biti zadovoljni načinom na koji su otvorili veliko finale. Sa druge strane, Capitalsi moraju pokušati oduzeti momentum svojim protivnicima žele li ekpresno poravnati u seriji i doći do "brejka".

"Čak iako ne dominiramo na početku, moramo pronaći način da se što brže priberemo i smirimo, kako bi se 'prisjetili' naših ciljeva", izjavio je nakon prve utakmice hokejaš Capitalsa John Carloson, pa dodao:

"Mislim da sve počinje iz defanzivne zone. Što brže budemo mogli iznijeti pak prema naprijed i ući u njihovu zonu, to ćemo imati više šansi. To je recept za svaku utakmicu i inače, ali posebno za ove momke koji vas prate u stopu i otežavaju van da uđete u njihovu zonu".

Drugi meč serije je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak u T-Mobile Areni u Las Vegasu sa počekom u 02:00 sati po našem vremenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi