Ovečkin i društvo napravili brejk u Las Vegasu
Capitalsi su uspjeli da naprave brejk prije nego što se serija preselila u njihovu dvoranu.

Stanley Cup finale

Ovečkin i društvo napravili brejk u Las Vegasu

Hokejaši Washington Capitalsa napravili su brejk rano jutros po našem vremenu u Las Vegasu protiv domaćih Golden Knightsa slavivši pobjedu sa 3:2 i na taj način su došli do izjednačenja u finalnoj seriji NHL lige (1:1). 

Vegas Golden Knightsi su odigrali nešto bolje prvu utakmicu finalne serije i slavili su prije dva dana sa 6:4, ali legendarni Alex Ovečkin i društvo smogli su snage da u drugom meču uzvrate i poravnaju rezultat.

Sve bitno sinoć se dešavalo u prve dvije trećine. Domaći su poveli u 8. minuti kada je Neal pogodio za 1:0. Ipak, krajem prve dionice gosti dolaze do izjednačenja golom Ellera. Početkom druge trećine Alex Ovečkin u power play situaciji pogađa za goste koji dolaze do preokreta.

Njihovu prednost dodatno je učvrstio Orpik sredinom druge dionice. Samo osam minuta kasnije Theodore vraća svoj tim u igru, ali to je bilo sve što su domaći napravili do kraja.

Serija se sada seli u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država gdje će Capitalsi dočekati ekipu iz Vegasa 3. junau trećoj utakmici finalne serije.

Stenley Cup finale, druga utakmica:

Vegas Golden Knights-Washington Capitals 2:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi