Washington na korak od osvajanja Stanley Cupa

Vode sa 3:1 u finalu protiv Vegasa

Washington na korak od osvajanja Stanley Cupa

E. Čaušević

Hokejaši Washington Capitalsa nalaze se na korak od osvajanja Stanley Cupa jer u finalnoj seriji protiv Vegas Golden Knightsa sada vode sa 3:1.

Washington je sinoć na domaćem terenu uspio da po treći put u finalnoj seriji porazi Vegas i sada ima prednost od 3:1. Hokejaši Capitalsa su slavili sa sigurnih 6:2 i tako došli na korak od osvajanja titule, dok Golden Knightsi i dalje vjeruju u čudo.

Domaći tim je sjajno otvorio meč i nakon prve trećine vodio je sa 3:0. Poveli su golom Oshieja, a kasnije su još pogađali Wilson i Smith-Pelly. Pred sami kraj druge trećine bilo je 4:0 za Washington golom Carlsona, te je već tada bilo jasno da će domaći tim upisati novi trijumf.

Međutim, u posljednjoj dionici vidjeli smo još po dva gola u obje mreže. Vegas je uspio preko Neala i Smitha da smanji na 4:2, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Capitalsi su do kraja meča ovjerili pobjedu golovima Kempnyja i Connollyja koji su postavili konačnih 6:2.

Stanley Cup, finale:

Washington Capitals - Vegas Golden Knights 6:2 (3:0, 1:0, 2:2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi