Washington slavi: Capitalsima prvi Stanley Cup u historiji franšize
Ovečkin MVP finala

NHL finale

Washington slavi: Capitalsima prvi Stanley Cup u historiji franšize

M. Šljivak

Washington Capitalsi osvojili su prvi Stanley Cup u historiji franšize. Ovaj tim je sinoć u petom meču NHL finala savladao na gostovanju Vegas Golden Knightse sa 4:3 i slavio je u finalnoj seriji sa 4-1.

Suvereno je u ovom finalu tim iz američkog glavnog grada stigao do prve titule u historiji franšize. Osim prvog meča u kojem su nadigrani, ostatak serije je protekao u njihovoj dominaciji.

Tako je bilo sinoć u Las Vegasu. Capitalsi su odigrali sjajan meč i na kraju su došli do velikog trijumfa od 4:3.

Nakon što je prva trećina završena bez golova u drugoj smo vidjeli zaista dosta uzbuđenja. Vrana je pogodio za vodstvo gostiju od 0:1, ali je ekipa Vegasa izjednačila već nakon tri minute preko Schmidta.

Tek što je krenuo novi napad Capitalsi preko Ovečkina ponovo dolaze do vodstva od 1:2, ali potom Golden Knightsi rade odličan posao i do kraja ovog perioda golovima Perrona i Smitha dolaze do prednosti od 3:2.

Međutim, u trećem periodu tim iz Washingtona je zaista sjajan. Prvo je Smith-Pelly pogodio za 3:3, da bi u 13. minuti ovog dijela igre Eller pogodio za 3:4.

Ovaj gol se na kraju ispostavio i kao pobjednički i slavlje u glavnom gradu SAD-a.

Za MVP-ja finalne serije proglašen je fantastični Alex Ovečkin koji nije mogao vjerovati da je konačno uspio doći do naslova prvaka.

"Nevjerovatno. Ne znam šta drugo da kažem osim nevjerovatno. Jednostavno sam presretan i vjerovatno sam najsretniji čovjek na svijetu. Drago mi je zbog saigrača, zbog naših navijača u Washingtonu", rekao je Ovečkin.

Capitalsima je ovo bilo drugo finale u 43-godišnjoj historiji franšize. Prvo su davne 1998. godine izgubili od Detroit Red Wingsa, ali titula je konačno stigla u DC nakon dugog čekanja.

Svakako treba istaći i sjajnu sezonu Vegas Golden Knightsa koji su formirani prije samo godinu dana i već u prvoj sezoni su šokirali svijet i stigli su do velikog finala. Ipak, preko Capitalsa jednostavno nisu mogli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi