76ersi angažovali iskusnog Marca Belinellija

Prvi Italijan u ekipi Philadelphije

76ersi angažovali iskusnog Marca Belinellija

Predsjednik i generalni menadžer Philadephia 76ersa Bryan Colangelo je saopštio da je Marco Belinelli postao igrač njegove franšize, iako nije iznosio detalje ugovora koji je potpisan sa italijanskim košarkašem.

Inače, 31-godišnji Marco Belinelli u redove 76ersa stiže nakon što što je 9. februara ostao bez angažmana pošto su Atlanta Hawksi odlučili raskinuti saradnju sa njim.

Inače ovaj košarkaš koji može igrati na pozicijama beka šutera i krila je draftovan 18. pikom od strane Golden State Warriorsa 2007. godine, a od tada je promijenio veliki broj NBA ekipa.

U 52 utakmice u dresu Hawksa ove sezone je u prosjeku bilježio 11.4 poena i dvije asistencije, uz šut za tri poena od 37.2% uspješnosti.

Osim Golden Statea i Atlante do sada je u NBA ligi nastupao za Toronto Raptorse, New Orleans Hornetse, Chicago Bullse, San Antonio Spurse, Sacramento Kingse i Charlotte Hornetse. Prije odlaska "preko bare" bio je član Virtus Bologne i Fortitudo Bologne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi