Aaron White više nije član milanske Olimpie

Talijanski Euroligaš i krilni centar sporazumno se rastali

Aaron White više nije član milanske Olimpie

Aaron White, krilni centar koji je prethodne sezone briljirao u dresu Žalgirisa, početkom ove sezone došao je u milansku Olimpiu (Armani Exchange) gdje je predstavljen kao veliko pojačanje. 

White je bio velika želja trenera Mesine i uprava milanskog kluba ovog je krilnog centra privukla velikim i lukrativnim ugovorom.

Međutim, Whiteove partije nisu bile ni blizu onih iz Žalgirisa, dapače, njegove brojke bile su više nego skromne pa je vremenom Amerikanac uspio ispasti iz rotacije pored Gudaitisa, Tarczewskog i Scole. 

Shodno tome, Olimpia je reagirala i ponudila Whiteu sporazumni raskid ugovora koji je Amerikanac prihvatio te više nije član ovog kluba. Milanski klub će gotovo sigurno u narednom periodu potražiti još jednog košarkaša koji će pojačati centarsku liniju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi